Exotiska djur du kan ha hemma

Det är många som inte bara vill ha de klassiska husdjuren hemma hos sig, kanske har tröttnat på fluffiga kompisar som hundar, kaniner och katter och kanske till och med blivit uttråkade av lite mer ovanliga djur som spindlar och ormar. Jag har goda nyheter till alla er, det finns faktiskt en hel del exotiska djur som är helt okej att ha hemma. Det är såklart viktigt att komma ihåg att dessa djur kräver mycket respekt och behöver ofta både specialkost som ett speciellt hägn eller bo att hänga i.

Det är alltid roligt att ta med sig nya kompisar hem, och här är några som kan bli permanenta hos dig, så länge du hittar någon uppfödare som kan sälja en till dig, det vill säga.

Ha en elefant i trädgården

Detta kanske låter helt bisarrt, men faktum är att det tekniskt sett är tillåtet att ha en alldeles egen elefant som husdjur. Eller, kanske snarare som utedjur, eftersom de kräver ganska mycket större plats än vad många hus kan erbjuda. Kravet som finns är att man ska kunna ta hand om sin elefant på rätt sätt, efter att man har blivit godkänd så är det bara att hämta hem sin alldeles egna elefantkompis.

Ha en pingvin som polare

Pingviner är kanske mest kända som fåglar som inte kan flyga, gillar att vara på iskalla platser och är på motsatt pol från isbjörnarna, men du kan dessutom ha en hemma i vardagsrummet. Såklart kräver dessa djur också att du har rätt omgivning och kan ge rätt mat – de gillar rå fisk allra bäst – men om du verkligen vill så kan du få ta med dig en pingvin hem till dig.

En iller är mer än bara päls

Illrar är faktiskt ett djur som har blivit lite mer vanligt att ha hemma som husdjur, i alla fall på senare år. Du kan gå ut med promenader med din iller, så länge du har den i päls, och om du fostrar dem rätt kan du ha illern tillsammans med andra husdjur, och det kommer att fungera helt okej. Kom ihåg att illrar är väldigt sociala i sin natur, och tycker om att vara med sin människa ganska ofta och länge, så lämna den inte ensam hemma, det kommer den inte att trivas med i längden.

En svan som vakthund

Även om svanar inte direkt är de mest gosiga djuren så kan du ha en som husdjur. Ett alternativ till vakthund, kanske, men lite svårare att träna upp. Har du vatten i någon form på din tomt så är det såklart ett stort plus, eftersom det är där som svanar trivs allra bäst. Kom bara ihåg att köpa rätt mat till svanen!

ornskoldskatten