Insamlingsidéer för att hjälpa föreningar som tar hand om övergivna djur

På engelska kallas de för animal shelters, dessa platser som tar hand om, och adopterar bort, djur som har övergivits eller lämnats in för att ägaren inte kan ta hand om dem längre. Här i Sverige använder vi inte något speciellt ord för dem, eftersom de inte är så vanliga ännu och det oftast är föreningar för en speciell djurart, som exempelvis hundar eller katter, som tar hand om djuren. Det är inte så vanligt att det finns ett ställe där många olika djur har samlats, såsom det är i andra länder. Detta betyder dock inte att de föreningar som finns inte behöver ditt stöd, det är många av dem som går på knäna för att de inte har pengar nog att bedriva sin verksamhet på ett effektivt sätt. För att hjälpa dem har jag kommit på ett par saker man kan göra för att få ihop pengar till deras arbete. Jag hoppas att jag gjorde att-göra-listan lika enkel som den är för att följa anvisningarna online och hitta ett bra betsson bonus erbjudande. Hoppas att du känner dig inspirerad efter att ha läst detta inlägg, och går direkt vidare till att planera din insamling!

Kör ett lotteri för att dra in pengar

Det är känt sedan länge att folk tycker om att kunna donera pengar samtidigt som de tävlar om något. Även om det är kul att kunna ge pengar bara för att man stödjer en god sak så är det betydligt lättare att locka med ett roligt lotteri med fina vinster, istället för att behöva övertala någons samvete att ge pengar utifrån ren godhet. Se till att samla ihop lokala företag för att få vinster att dela ut, köp lotter på närmsta butik och kör igång en tävling direkt. Du kan hålla lotteriet var som helst, men se till att hålla föreningens namn på alla papper och lotter, så att de kommer ihåg vad det är de bidrar till.

Se till att folk vet om att föreningen finns

Det här är jätteviktigt, eftersom ingen kommer att ge pengar till ett arbete de inte vet utförs. Det är många som inte vet hur mycket tid och pengar det kräver att ta hand om djur som far illa, och därför är det jätteviktigt att se till att få ut information om föreningen och deras arbete.

Du kan gå lite old school och trycka upp affischer och sätta upp lappar i affärer och på anslagstavlor och du kan komplettera detta genom att hjälpa föreningen starta upp sidor på sociala medier – om det inte har sådana redan – eller förbättra och boosta deras sidor, om de redan har några. Bara genom att dela deras sida i ditt flöde kommer du att göra skillnad, det kan ju faktiskt vara så att någon som du är vän med ser informationen och plötsligt vet vart de ska skaffa sitt nya husdjur ifrån!

Starta upp en digital bössa

Detta hänger lite ihop med det som står här ovanför, men det går lite utöver det vanliga. Du kan snabbt och enkelt starta upp en digital insamling till föreningen på lite olika sidor online. Med tanke på hur givmilda och duktiga svenskarna har visat sig vara på att ge digitalt när det kommer till evenemang som Musikhjälpen, så kommer det inte vara några problem att få folk att skänka pengar till ett välgörande ändamål även om du inte fysiskt går runt och knackar dörr. Starta upp en bössa där du förklara mer kring föreningens arbete och sedan länkar du till deras hemsida och sociala medier.  

ornskoldskatten