Intressanta skillnader mellan katter och hundar

Det har länge varit en debatt bland oss djurägare – är du en katt eller en hundmänniska? Det spelar kanske större roll än du tror, eftersom det finns många olika skillnader mellan dessa två djurarter, skillnader som kanske säger mer om dig som väljer än du tror. Om du inte vet så mycket om vilka skillnader som finns mellan dessa två djur så kan du läsa igenom min lista som jag har gjort, där jag har samlat de roligaste skillnaderna jag vet – jag hoppas där är några som du inte visste sedan innan!

Att träna en katt är nästan omöjligt

Detta är knappast nyheter för någon som har försökt, men det är en av de grundläggande skillnaderna mellan katter och hundar. De allra flesta hundar är lättränade, ibland går det på bara några minuter innan de har lärt sig ett nytt kommando, men att få en katt att göra vad man vill kan gå betydligt trögare. Det ska till en särskild personlighet hos katten och ett tålamod som rasen inte är känd för, om du ska lyckas träna upp din katt.

Hunden kräver ständiga promenader

Det är nog många hundägare som någon gång i sitt liv önskat att man skulle kunna ha hunden gå i en hundlåda, på samma sätt som katten håller sig till kattlådan. Det är faktiskt inget som man behöver träna katten till att göra, det sker på ren instinkt. Hunden, däremot, kommer aldrig att tycka om att behöva hålla sig tills de går ut, och det tar mycket tid och energi att få dem att bli rumsrena. Efter det måste du såklart fortfarande gå ut med hunden i alla väder, något som är långt ifrån populärt alltid.

Deras sociala behov är väldigt olika

En hund är i grund och botten ett flockdjur, och kommer alltid vilja vara med sin flock, vem denna än består av. om du har en hund som husdjur kommer du automatiskt att ingå i hundens flock, tillsammans med alla andra i ditt hushåll. Hundar är sociala i sin natur, och vill oftast ha sällskap hela dagen. Katter däremot, är ensamdjur och behöver inte alls ha en social cirkel att ty sig till. Det som katter gör till sitt är inte en grupp människor eller djur, utan snarare en plats, alltså ett revir.

En annan, mindre, skillnad som finns mellan de här två arterna är att katter har 30 tänder, medan hundarna stoltserar med hela 42 stycken.

Katten kommer att minnas mycket längre

En av de mest slående saker jag har lärt mig om skillnaden mellan katter och hundar är deras minne. En hund kommer bara att minnas något som har hänt i ungefär fem minuter, medan en katt kan komma ihåg händelser så långt som 16 timmar bak i tiden!

ornskoldskatten