Resa med en hund – hundvänliga ställen runtom i världen

Alla som har en hund har säkert känt det dåliga samvetet hägra så fort det blir tal om att åka på semester och lämna vovven hemma. Ifall du väljer rätt ställe att åka till så behöver du faktiskt inte välja mellan hund och resa, det är bara att ta med dig hunden och åka iväg. Jag har själv rest med min hund flera gånger utan problem, och tänkte att jag skulle dela med mig av de bästa ställena att satsa på ifall man vill ta med sig hunden och bli välkomnad med öppna armar.

Kom ihåg att detta såklart inte är de enda ställena i världen som gillar hundar, och att de inte kommer i någon inbördes ordning. Även om fotbollsmatchen inte är det mest bekväma stället för ditt husdjur, kan du njuta av din resa till det land som fotbolls-EM hålls enligt denna Spelschema. Gör lite research om andra platser, kika igenom min lista och gör sedan ditt val av resmål!

Åk till Menorca

Menorca ligger i Spanien, och har blivit lite av ett paradis för alla som reser med hundar. Inte nog med att de flesta restauranger och barer inte har några problem med att du tar med dig hunden ut, det finns många hotell som låter dig ha med dig hunden utan några vidare frågor. Vissa hotell har till och med extratjänster som gör att din hund kan känna sig speciellt välkommen. Ta en promenad längs stranden, eller gå runt i den pittoreska stadskärnan ett par timmar, du och din hund kommer att passa in som fisken i vattnet.

Grannlandet bjuder upp till hundmys

Att åka till Norges natur är både roligt och gör gott. Ännu bättre är att du på de flesta ställena uppe vid fjorderna kan ta med dig hunden utan några problem. I och med att så många vandrare vill ta med sig sin hund har de flesta matställen, vandringsleder och hotell anpassat sig och välkomnar numera våra fyrfota kompisar med öppna armar.

Karibien bjuder på fantastiska vyer

Det kanske inte känns som den bästa av resor, att åka så långt i flygplan med hunden det vill säga, men det väger upp så himla mycket när du väl kommer fram att du kommer glömma alla problem med ditresan snabbt som bara den. Detta är ett resmål för alla som gillar lite lyx, eftersom det är en kryssning vi talar om. Du kan hoppa på båten The Queen Mary 2 vid St. Croix i Karibien, vilket är ett ställe där hundarna får ströva fritt. En toppensemester för dig som vill uppleva något alldeles extra.

Tasmanien för den pigga hunden

Tasmanien är ett av de bästa resmålen för dig som har äventyrslust och en hund med spring i benen. Här kan du ta del av fantastiska vandringsleder, både de som är lite mer turistiga och för dem som vill ha en utmaning i sin vandring. Du kan checka in med din hund på de flesta hotell här, eftersom de inte har några problem med pälsdjur i sina rum. Med sina fina stränder och sin fantastiska mat kommer du löpa risken av att aldrig vilja åka hem igen.

ornskoldskatten